There's no better 
LIVE coverband !!!

Music from all times LIVE at your event !

Wie is Wie

De VZW Malinplansjee bestaat uit een grote groep muzikale en andere artistieke vrienden die maar één gezamenlijk doel hebben: ENTERTAINEN EN PLEZIER MAKEN!

NITE SPIRIT bezorgt U een onvergetelijke avond met de beste covers van alle genres en voor elke leeftijd. Eigen nummers van de hand van Jo Swinnen komen eveneens aan bod.

Met "Malinplansjee Tejatershow" bent U getuige van een meer dan 2 uur durende variété show met 100% eigen muziek, humoristische sketches en een formidabel licht- en beeldspektakel. De muzikale inhoud bevat vooral het lichtere genre met een symfonische tint. Alle teksten en muziek zijn geschreven door Jo Swinnen en bewerkt in samenwerking met pianist Geert Moris en bassist Jan Van der Kuylen.

Een overzicht van alle muzikanten en medewerkers...

NITE SPIRIT

The band...

Jo Swinnen

 

Singer / songwriter ... Leader of the band 

 

Begon Heintje te imiteren toen hij vier was, bespeelde het bontempi orgel op z'n 7e, kreeg zijn eerste gitaar op z'n tiende verjaardag en begon te schrijven en te componeren toen hij 12 was. Inmiddels, een kleine 40 jaar later, draait hij al een hele tijd mee in het muzikale circuit, schrijft en componeert hij vooral voor de groep maar de laatste tijd ook voor anderen... Zijn voorliefde gaat vooral naar nummers in het Mechels dialect maar ook Nederlands- en Engelstalige nummers vloeien met regelmaat uit z'n pen... Qua genres kent hij geen limieten met uitzondering van "boenkeboenke".

 

Geert Moris

 

 

Toetsen. accordeon, panfluit, backings...

Bleek een geschenk uit de hemel toen hij de Nite Studio binnen wandelde en de nummers begon mee te spelen alsof hij nog nooit iets anders had gedaan. Zowel solerend als ter opvulling van ieder geheel leverde hij een virtuoze bijdrage die de smaak van iedereen onmiddellijk kon bekoren. Zijn motto: "U vraagt, wij draaien!" Zonder blikken of blozen, ja, zelfs zonder partituren presteert hij het telkens opnieuw om de toetsen op een sublieme "piece of cake" wijze te manipuleren!

 

Jan Vander Kuylen

 

Basgitaar. backings...

vervoegde de band officieel op 30 mei 2009 na het afscheid van Eddy Verberkt ! Jan heeft al heel wat "baswatertjes" doorzwommen en betekent absoluut een meerwaarde voor de groep. Jo kondigt hem dan ook telkens met de volgende toepasselijke woorden aan : "De man die zijn bas laat zingen, dansen, lachen of huilen... Jan Vander Kuylen !!! " 

Franky De Herdt

 

 

 

 

Drums, percussie...

Was lange tijd onze "stand in" drummer en werd op 13 juli 2009 vaste waarde na het vertrek van Eric Adam. Franky heeft heel wat beatvullende watertjes doorzwommen en heeft een groot hart voor muziek ! Aan drumsolo's zal het nooit ontbreken en zijn stevige slag doet het podium trillen !  en dan zegt hij... "VLAM"

 

Leo Janssens

 

 

 Solo gitaar...

 "Magic Leo" is met de gitaar in de hand geboren... Kreeg niet voor niets zijn  bijnaam... Als een wervelwind laat hij z'n vingers over de fretten razen zonder  ook maar één noot te verprutsen... Gewoonweg een natuurtalent zonder  weerga! Ook de klanken die hij uit z'n instrumenten tovert geven elk nummer  telkens opnieuw een onvoorstelbare extra dimensie. Leo mag je gerust HET  natuurtalent van de groep noemen. Zijn bijdrage tot het welslagen van het  geheel is niet met woorden te beschrijven. Je moet het gezien, gehoord en  beleefd hebben!!!

TECHNIEK...


Wim Matthys :  PDG en Duivel doet al...

Altijd als eerste ter plekke ! Zorgt dat alle kabeltjes, draadjes, plugjes, enz.. zich op de juiste plaats bevinden en probeert telkens weer, ook al is dat met Nite Spiritters niet evident, de juiste balans te vinden.


ERIC :


Werken wanneer het moet en nodig is maar ambiance en plezier maken wanneer het ook maar even kan ! 
Marketing ? Merchandising ? Lotjesverkoop ? .. Geef het aan Eric en 't is zo geknipt.. en verkocht ! 


STEVEN :


Geluidstechniek heeft nog bitter weinig geheimen voor hem en met PC problemen weet hij ook wel raad.

Bovendien steekt hij graag de handen uit de mouwen voor alles wat de vzw betreft, van arbeid tot administratie... De ontwikkeling van onze nieuwe website ligt ook volledig in zijn handen.  

VIDEO TECHNIEK en filmregie

 

Camille Masschelein: Video-techniek
Cineast in hart en nieren, maker van onze video-clips en bedenker van zowat alle smaakmakende beelden die tijdens onze optredens op het grote podiumscherm worden weergegeven. Je zal hem raar of zelden zonder camera of fototoestel door de wereld zien stappen en wanneer dit toch al eens het geval is dan kan je er van op aan dat dit enkel is omdat hij de handen uit de mouwen steekt als technieker, elektricien, mekanieker... kortom, Camille is buiten een geweldige beeldenmaker eveneens onze exclusieve manus van alles. Neem maar eens een kijkje op het 
Youtube kanaal van onze Camilius : http://www.youtube.com/user/mascamcam 

FOTOGRAFIE en ARTWORK

 
 
 
Eddy Verberkt
 
Meer dan een halve eeuw muzikant (gitarist / bassist ) maar vandaag vooral passioneel bedreven met film en fotografie... Eddy is onze vaste fotograaf en waar nodig maakt hij ook, al dan niet in samenwerking met Camille, video-opnames van live optredens. Zijn passie en creativiteit op vlak van montages, artwork en publiciteit vormen een grote meerwaarde voor de groep. 
      

Swa Moens

Slaggitaar, backings...

Begon zijn muzikale carriëre als drummer / percussionist maar z'n liefde voor scheurende gitaren deed hem uiteindelijk naar de 6 snaren grijpen. Een onvervalste "rocker" met diepgeworteld geheugen wanneer het op 'rifs' en 'sounds' aankomt. Laat hem "Satisfaction" van de Rolling Stones spelen en je hoort Mick Jagger roepen om te vragen of hij mag meedoen! De linkshandige Fenderboy met zilveren paardenstaart (is eraf nu  ) ... da's de SWA!

 

STAGE CREW & Security

  SLOEFKES :

Wanneer hij niet op de baan is met zijn vrachtwagen kan je hem altijd terugvinden in de sporen van Nite Spirit.
Sleuren, opbouwen en afbreken... that's his thing !!!
En met Sloefkes in de buurt zal het nooit aan ambiance ontbreken.
 
Geen woorden maar daden... en gene stoef... DA'S DE SLOEF :-)   
 
 
 
 
 

Rudy (RUCH) Lafourche

 

Backings + mondharmonica...

 

Onze Ruch is er al bij sinds het begin.. Niet alleen als goede vriend van Jo maar ook als muzikant. Wanneer mogelijk doet hij mee en zijn leuze blijft altijd het onvervalste "ALLES GEVEN !!!" 

Jan Vergaelen & Jef Van Der Seypen

 

 Sax + trompet (Brass...)

 

Wanneer er voldoende plaats is op het podium zijn onze twee fantastische "blazers" onvoorwaardelijk van de partij. Hun bijdrage tot het geheel geeft onze muziek een prachtige extra dimensie ! Of ze nu als duo samen spelen of individueel soleren, het is altijd extra ambiance met Jan en Jef !!! 

Members Area

Leden

Foto's

Recent Videos

796 views - 0 comments
2879 views - 0 comments
3176 views - 0 comments
2767 views - 0 comments